33273-1 oversigt
.

Faktaboks

Kommune
Greve Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
332817
Sted- og lokalitetsnummer
020511-1
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, "Baldershøj", 2 x 10 x 20 m. Aflang i SØ-NV som følge af afgravning i Ø og V. I ager, tilgroet, græsklædt. Generalstabsmærke i toppen.

Undersøgelseshistorie

1876
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidRund Gravhøj kaldet "Baldershøj", meget beskadiget og ødelagt. Højen har en udmærket smuk Beliggenhed, saa at der fra dens Top aabner sig en vid Udsigt: Kjøge Bugt tilhøjre, Roskilde Domkirke i Nordvest, Købehavn i Øst og Stevns Herred i Syd. Bevoksning: 1982: Græs
1942
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid"Baldershøj", 2 x 10 x 20 m, aflang i SØ-NV som Følge af Afgravning i Ø og V. I Ager, tilgroet, græsklædt. Genralstabsmærke i Toppen.
1942
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1982
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorBaldershøj. Højen er noget kantet af pløjning og afgravning mod V og Ø (hvor der er en markvej). Mål ca 20x10x2 m, orientering NV-SØ. Mod N og V er lidt af højsiden uden vegetation og skredet lidt ned. Højen ligger ret højt i landskabet på skråning ned mod lavning i terrænet, vidt udsyn fra toppen. Nu militært anlæg ca 10 m mod Ø (med parkeringsplads i ca 50 m' afstand). Bevoksning: 1982: Græs
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.
2012
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links