Faktaboks

Kommune
Københavns Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
31303
Sted- og lokalitetsnummer
020306-6
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Træbevokset høj; i østsiden en indbygget kælder, 3 x 15 m; noget ujævn overflade; rest af sneglegang.

Undersøgelseshistorie

1938
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidTræbevokset høj, i østsiden en indbygget kælder, 3 x 15 m, ujævn overflade, rest af sneglegang.
1938
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1988
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorDimensioner iflg. blå kort ikke eftermålt, men rimeligt sansynlige. Kælder og sneglegang iflg. blå kort nu sporløst fjernet, og overfladen er jævn. Bevokset med to mindre rønnebærtræer på højsiderne, ellers græsklædt. Som 3130:1-2 omsat med ståltrådshegn, hvis låge dog mangler. Desårsag lidt papiraffald på højen, fjernet under besigtigelsen. Beliggenhed og parkeringsmuligheder som anført for 3130:1. Se 3130:1. ** Sagsbehandlerkommentarer ** Se 3130:1. Bevoksning: 1988: Græs
1989
Museal besigtigelse - Københavns Museum
1989
Uspecificeret aktivitet - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1989
Institutionssag uden journaldata - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidTræbevokset høj med dyrehegn langs fod. Fredningssten in situ. I 1990 har Københavns Bymuseum modtaget oplysning om at højen kan være lavet af opgravet materiale i forbindelse med havegravning.
1989
Museal besigtigelse - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet men uden indhegning.
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links