Faktaboks

Kommune
Syddjurs Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
211523
Sted- og lokalitetsnummer
141009-8
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Den nordre fjerdedel af mindre høj, ca. 0,75 m høj. Græsklædt med buske i ager. 1989: Afmeldt. Meget lidt tilbage. Tidligere C-høj. **************************************

Undersøgelseshistorie

1891
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidRest af en Høj. Paa en Bakketop med betydeligt Fald mod Nord og Øst har forhen staaet en Høj c 40' i Gjennemsnit, men denne Højde kan næppe bestemt angives, da der kun er en Deel af dens Nordside tilbage. Baade Bakken og Højens Rester ere lyngklædte. Højens Fyld er hovedsagelig Undergrundsjord.
1948
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidDen nordre Fjerdedel af mindre Høj, ca. 0,75 m br. Græsklædt med Buske i Ager.
1989
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorMeget lidt af højen tilbage.
1989
Aflysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links