Fortidsmindet set fra syd
.

Faktaboks

Kommune
Nyborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
37172
Sted- og lokalitetsnummer
090604-25
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 1,5 x 13 m; i toppen hul efter rævegrav; fodkrans af 25 små sten. I skov.

Undersøgelseshistorie

1917
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1947
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1949
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1985
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøj i Hindemae Skov. Bevokset med gammel fyr. Velbevaret randstenskæde ialt 21 synlige. I toppen af højen, lidt mod Ø ses en gammel sænkning ca. 2 x 3 m. og 0,3 m. dyb. Bevoksning: 1985: Mos, Græs og Nålekrat/-træer
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet er rundhøj, der ligger i skov. Højen er vanskelig at erkende pga. opvækst af hassel, enkelte birk, bøg og brombær. Af højenes randsten ses tre på østsiden og enkelte andre spredt omkring højfoden. Øvrige randsten er overgroet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links