Faktaboks

Kommune
Syddjurs Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
211519
Sted- og lokalitetsnummer
141015-11
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

1989: Afmeldt. Meget lidt tilbage. Tidligere C-høj. *************************************** Høj, ca. 1,25 m høj, 12 m lang i N-S, 7 m bred Ø-V. Stor del af østlige side bortgravet, afgravet fra de andre sider. Sænkning i top. Græsklædt i ager.

Undersøgelseshistorie

1891
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøjen er lyngklædt og har et Brud fra Nord til Syd. Om Fund vides Intet og her sees ingen Steen. Højen er bygt af Muld. Dens østlige Parti er styrtet ned i en Leergrav og den vestlige Deel er pløjet for nær. Bevoksning: 1988: Græs og Løvkrat
1948
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, ca. 1,25 m h., 12 m l. i N-S, 7 m br i Ø-V. Stor Del af østlige Side bortgravet, afgravet fra de andre Sider. Sænkning i Top. Græsklædt i Ager.
1989
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorMeget lidt af højen tilbage.
1989
Aflysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterFFM_AFLYS,D

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links