Fortidsminde set fra vest med bøgetræ på toppen
.
Fortidsminde set fra vest
.

Faktaboks

Kommune
Nyborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
391815
Sted- og lokalitetsnummer
090110-29
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 0,5 x 8,0 x 8,0 m. I skov.

Undersøgelseshistorie

1991
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorRundhøj. Ganske lav høj med en diameter på 8 meter og en højde på 0,5 meter. Beliggende umiddelbart sydsydvest for fredningsnummer 391812 og så tæt, at de to højfødder nærmest flyder sammen. Anlægget er ganske synligt. Lidt nord for selve højtoppen ses spidsen af en større sten. Den tidligere omtalte svage nedgravning i højens nordlige side kunne ikke erkendes længere. Højen er beliggende i ældre bøgeskov og centralt på højen står et bøgetræ med en alder på omtrent 50 år. Desuden ses en del mindre bøgeopvækst. Græsklædt med spredte bregner og anemoner.
1991
Tinglysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøj, 0,5 x 8,0 x 8,0 m. I skov.
2016
Museal besigtigelse - Odense Bys MuseerRundhøj. Ganske lav høj med en diameter på 8 meter og en højde på 0,5 meter. Beliggende umiddelbart sydsydvest for fredningsnummer 391812 og så tæt, at de to højfødder nærmest flyder sammen. Anlægget er ganske synligt. Lidt nord for selve højtoppen ses spidsen af en større sten. Den tidligere omtalte svage nedgravning i højens nordlige side kunne ikke erkendes længere. Højen er beliggende i ældre bøgeskov og centralt på højen står et bøgetræ med en alder på omtrent 50 år. Desuden ses en del mindre bøgeopvækst. Græsklædt med spredte bregner og anemoner.
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.
2016
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys Museer

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links