Faktaboks

Kommune
Syddjurs Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
211615
Sted- og lokalitetsnummer
141109-3
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 25 m i diameter, oprindelig 1,2 m høj, 1989: Afmeldt. Totalt forgravet højrest. Tidligere C-høj. ******************************************** nu kun 0,5 m; hele det indre udgravet og ødelagt. Lyngklædt i plantage.

Undersøgelseshistorie

1894
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidDenne Høj ligger højt og har en Gang været temmelig, men nu er den udpløjet og udsløbt. Den er for største Parten bygt af undergrundsjord og har Spor af et langeagtigt Brud i Toppen. Der sees ingen Steen, og der vides ikke noget om den. Bevoksning: 1988: Løvkrat og Nålekrat/-træer
1946
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, 25 m i Diameter, oprindelig 1,2 m høj, hele det Indre udgravet og ødelagt. Lyngklædt i Plantage. Nu kun 0,5 m høj.
1989
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorTotalt forgravet højrest.
1989
Aflysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links