Faktaboks

Kommune
Assens Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
38146
Sted- og lokalitetsnummer
080205-50
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, ca. 15-20 meter i diameter, 1-1,5 meter høj, skovbe- vokset.

Undersøgelseshistorie

1976
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, ca. 15-20 meter i diameter, 1,5-1 meter høj. Skovbevokset.
1976
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1976
Museal besigtigelse - Fyns Stiftsmuseum
1985
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorDækket af et tykt lag visne blade. På højen gror nogle gamle løvtræer - desuden er der et par træstød. På højens NV-side en del selvforyngelse, der er nærmest kratagtig. Højen ligger ud til skovbrynet. Bevoksning: 1985: Løvkrat og Løvtræer
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Læs også om

Eksterne links