Faktaboks

Kommune
Assens Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
38145
Sted- og lokalitetsnummer
080205-49
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, ca. 10-15 meter i diameter, 1,5-2 m høj. Skovbevokset.

Undersøgelseshistorie

1954
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, ca. 10-15 meter i diameter, 1,5-2 meter høj. Skovbevokset.
1975
Museal besigtigelse - Fyns Stiftsmuseum
1976
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1985
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorFuldstændig flad på toppen. Dækket af visne blade. Der gror et par gamle løvtræer på den og en del selvforyngelse. Der ligger en del kvas på dens V-side. Ligger ud til skovbrynet. Sandsynligvis er det et gammelt vejsystem, der gør højfoden uregelmæssig. Bevoksning: 1985: Græs og Løvtræer
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Læs også om

Eksterne links