Faktaboks

Kommune
Tønder Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
41065
Sted- og lokalitetsnummer
210305-101
Anlæg
Skovbrug, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Gammel dansk afdelingssten. Firkantet, tilhugget. 18 x 18 cm i grundflade, 50 cm høj, med spids pyramideformet top. På siden som vender mod NØ, er indhugget: II På siden som vender mod SV, er indhugget: I Begge romertal er meget svagt markerede.

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterGammel dansk afdelingssten. Firkantet, tilhugget. 18 x 18 cm i grundflade, 50 cm høj, med spids pyramideformet top. På siden som vender mod NØ, er indhugget: II På siden som vender mod SV, er indhugget: I Begge romertal er meget svagt markerede.
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum SønderjyllandFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Skovbrug

Gennem tiderne er der udviklet en række forskellige skovdyrkningssystemer, som hver afspejler naturforholdene, markedets behov og den forstlige praksis på det pågældende sted. Et skovdyrkningssystem omfatter den anvendte foryngelsesmetode, produkternes art, bevoksningernes rumlige struktur samt den overordnede struktur og organisering af hele skoven, som det pågældende system medfører. Læs videre her.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links