På Stevnsvej i centrum af Strøby Egede ses disse nybyggede treetagers ejendomme med butikker i grundplan. Byens bibliotek har til huse i den bagerste bygning med havet i baggrunden.
.

Strøby Egede har et areal på 3,1 km2 og en befolkning på 4.578, svarende til 20 % af kommunens indbyggere. Byen ligger ud til Køge Bugt, hvor det bebyggede område er spredt ud på et stort område domineret af villaer, parcelhuse og rækkehuse. Mod vest grænser den nordlige del til Tryggevælde Å.

Byen ligger 6 km sydøst for Køges centrum, hvorfra den er adskilt af et grønt område. Der er 15 km til Store Heddinge og 40 km til København.

Bycenteret med to supermarkeder, spisesteder og servicevirksomheder ligger på hver side af den gennemløbende Stevnsvej, hvor den krydses af Kystvejen. Der er også enkelte butikker andre steder langs Stevnsvej.

Det centrale Strøby Egede, 2021. Strøby Egede Center ligger i krydset Stevnsvej/Kystvejen. Her ligger også byens forsamlingshus. Byens bibliotek ligger lidt nord derfor, mens Strøbyskolen findes i den sydlige del af Strøby Egede uden for kortudsnittet.

.

Videre læsning

Læs mere om byer i Stevns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Byer