Skanderborg ligger godt placeret midt mellem tre teaterstærke byer, Aarhus, Silkeborg og Horsens, og skanderborgenserne har dermed rig lejlighed til at se et bredt udbud af teater uden for kommunegrænsen, idet kommunens to professionelle teatre, dukketeateret Sofie Krog Teater og Teater Morgana, oftere spiller ude end hjemme.

Sofie Krog Teater blev oprettet i 2003 og turnerer kloden rundt med dukketeater for voksne, siden 2007 i samarbejde med David Faraco. Dukkerne er i naturlig størrelse og antager både uhyggelige og groteske skikkelser. Teater Morgana er anderledes hyggeligt teater for børn og voksne med skuespillerne Margit Szlavik og Kaj Pedersen og instruktøren Jørgen Sejr, som i midten af 1990’erne fandt sammen om musikalske forestillinger i et poetisk univers, ofte med klovne og inspiration fra nycirkus.

Inden for kommunegrænsen finder man Skanderborg Amatørteater, som siden 1968 flittigt har underholdt store som små året rundt: som nisser på gaden ved juletid, med børneforestillinger på Niels Ebbesen Skolen, som showtjenere på Hotel Ry og på Smukfest med Chaos Catering Serveringsteater. Turnéforestillinger for alle aldre står Skanderborg Teaterforsyning for at indkøbe til Kulturhuset Skanderborg.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Skanderborg Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film