Faktaboks

Vilhelm Carl Puck
Født
7. februar 1844, København
Død
8. august 1926, Århus
Titel
Arkitekt
Virkested
Danmark

Biografi

Carl Vilhelm Puck arbejdede i historicismens ånd med murstensarkitektur og historiske detaljer, som han benyttede på en fri, men afmålt måde. Han dyrkede den strengt symmetriske opbygning, hvor de gule stenfacaders stoflige karakter fremhæves ved en beskeden anvendelse af røde sten eller i røde facader med indlagte bånd af lys natursten. Hans bygninger har lav tagrejsning, og facaderne afsluttes foroven med en enkel rundbuefrise eller en gesims med konsoller. Som ung var P. konduktør hos bygningsinspektør V. Th. Walther ved dennes restaurering af Århus Domkirke og forestod selv senere flere kirkerestaureringer, hvor hans frie holdning til det historiske også kom til udtryk. I Sønder Galten opførte han en ny kirke på den gamles plads i nyromansk stil af røde teglsten, med støttepiller, rundbuefrise og et tårn afsluttet med ottesidet overdel og spir, en løsning som Walther 1882 havde benyttet til Holme Kirke. Kirken i Storring indeholder både gotiske og romanske stilelementer og består af tresidet kor, skib med træloft og et højt vesttårn.

Genealogi

Puck, Vilhelm Carl, 1844-1926, arkitekt. *7.2.1844 i Kbh., †8.8.1926 i Århus, begr. smst. Forældre: Murerm. Peter P. og Frederikke Sivertsen. Ugift.

Uddannelse

Murersv. hos faderen i Horsens 3 år; elev hos N.S. Nebelong; Kunstakad. Kbh. okt. 1861, 1. og 2. bygn.kl., ornamentkl. og ark.kl., elev til 1864.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links