En skarv lægger an til landing ved kolonien i Møllekrog. Den kan let ses fra landsiden ved Esrum Sø, hvor de sorte fugle og udgåede redetræer, som er farvet helt hvide af fuglenes ekskrementer, træder tydeligt frem i landskabet.
.
To mountainbikere prøver kræfter med Det Blå Spor i Store Dyrehave. Det 23 km lange MTB-spor gennemløber det meste af Store Dyrehave og strækker sig over i alt 300 højdemeter. Sporet, som bl.a. har indlagt to intervalspor, har i syd forbindelse til et 9 km langt MTB-spor i Tokkekøb Hegn.
.

Der er mange muligheder for at dyrke friluftsliv i naturområderne i Hillerød Kommune. De fleste områder gennemskæres af netværk af stier, og Naturstyrelsen Nordsjælland har udgivet flere vandretursfoldere med beskrivelser af vandreruter og faciliteter i statsskovene Store Dyrehave og Gribskov.

Den første regionale cykelrute 31 i det tidligere Frederiksborg Amt forbandt Hillerød med Farum og passerer bl.a. gennem den nordlige del af Brødeskov. Siden er der også etableret en cykelrute gennem Gribskov fra Hillerød til Gilleleje. Fra Hillerød til Helsinge er der anlagt en cykelsti, der går gennem Pøleådalen. For mountainbikeryttere blev der i 2015 åbnet et nyt, 14 km langt mountainbikespor, »Djævlesporet«, i den kuperede Lystrup Skov. Sporet opstod i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og mountainbikeklubben Snakecity Devils fra Slangerup.

Lige nord for Store Gribsø er en bålhytte, og i Lyngby Skov kan man fra en parkeringsplads ud til amtsvejen nå en bålhytte midt i skoven. For fugleinteresserede og dem, som søger en god udsigt, er der opført flere fugletårne. De kan bl.a. findes ved Alsønderup Enge, Strødam Engsø, Bøllemosen i Freerslev Hegn og nær skarvkolonien ved Møllekrog i Esrum Sø.

Naturformidlingen i Hillerød Kommune foregår hovedsagelig fra økobasen Eghjorten i Stenholtsvang. Eghjorten drives af Naturstyrelsen Nordsjælland, og der er tilknyttet naturvejleder og et korps af skovhjælpere.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Hillerød Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv