Johannes Buchholtz er her fotograferet sammen med sin hustru, Olga, som han blev gift med i 1908. De sidder i den pæne stue med flygel i det hus, de havde tegnet ned i detaljen.
.

Johannes Buchholtz’ Hus er et velbevaret digterhjem, som i dag er en del af Struer Museum, og som rummer et unikt interiør fra 1920’erne og 1930’erne. Buchholtz og hans kone Olga tegnede selv huset, som blev opført i 1911. Det ligger nær jernbanestationen og med udsigt over havnen i Struer og blev et mødested for samtidige kunstnere som Jeppe Aakjær, Martin Andersen Nexø, Johan Skjoldborg, Johannes V. Jensen, Thøger Larsen, Piet Hein, Liva Weel og Sigurd Swane. Huset rummer en række af de opfindelser og snurrige ting, Buchholtz kreerede.

Johannes Buchholtz

Den lokale forfatter Johannes Buchholtz skrev om Struer og egnen omkring byen og udgav sin første bog, Egholms Gud, i 1915. Buchholtz’ forfatterskab tager udgangspunkt i, hvordan de traditionelle værdier udfordres af nye tider og idéer, og han var i en længere periode Danmarks mest læste forfatter.

Videre læsning

Læs mere om Kulturhistoriske museer og kulturarv i Struer Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv