I mange år levede ugeaviserne i området side om side med udgangspunkt i hver sin by; Hadsten havde sin ligesom Thorsø, Hinnerup og Hammel. Hadsten og Omegns Folkeblad opstod i 1904 og hed fra 2001 Hadsten Avisen. Avisen Thorsø-Faarvang-Ulstrup så dagens lys i 1912 under navnet Thorsø Avis, mens Hinnerup og Hammel først fik deres egne ugeaviser i hhv. 1942 og 1952 med titlerne Ugebladet for Hinnerup og Omegn og Ugeavisen for Hammel og Omegn.

Hadsten Avisen opslugte aviserne fra Thorsø og Hinnerup i 2008 og fik en ny titel, der matchede den nye kommunes navn, FavrskovAvisen. På samme måde skiftede Hammel-avisen, som den blev kaldt i folkemunde, navn til FavrskovPosten, men begge fastholdt deres oprindelige geografiske fokus.

Den stilfærdige aviskrig mellem de to lokalaviser sluttede i 2018, hvor Lokalavisen Favrskov opstod som en fusion af de to tidligere konkurrenter. Sammenlægningen var resultatet af en større handel i sommeren 2017 mellem de to største mediekoncerner på det danske ugeavismarked, hvor Politikens Lokalaviser og Jysk Fynske Medier hver solgte syv titler til modparten og samtidig etablerede et samarbejde om en række andre jyske ugeaviser. I Favrskov var det Politikens Lokalaviser, der blev ejer af begge kommunens lokalaviser, som hurtigt blev til én. Lukningen af de to titler førte til reduktioner i både redaktion, salgsafdeling og det samlede oplag. I 2019 består redaktionen, der ligger i Hadsten, af to journalister og salgsafdelingen af fire medarbejdere. Det samlede oplag for de to aviser, der lukkede i 2017, var det sidste år 53.121, mens Lokalavisen Favrskov fra 2018 udkommer i et oplag på 30.457 i postdistrikterne Hadsten, Hinnerup, Hammel, Sporup, Ulstrup, Thorsø og Gjern samt uden for kommunen i bl.a. Trige, Sorring, Fårvang og i dele af Bjerringbro, Langå og Randers.

Favrskov Kommune dækkes også af Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis, Midtjyllands Avis og i Jyllands-Postens tillæg JP Aarhus samt af de regionale medier TV2 ØSTJYLLAND og DR P4 Østjylland.

Radio Favrskov på 104,0 FM er en ikkekommerciel lokalradio, der primært sender musikprogrammer nogle timer hver dag.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Favrskov Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier