Holstebro er det nordvestjyske mediecentrum. Byen er hovedsæde for Dagbladet Holstebro / Dagbladet Struer / Folkebladet Lemvig, for TV 2-regionalstationen TV MIDTVEST og for DR’s P4 Midt & Vest.

Dagbladets samlede læsertal for de tre udgaver (Holstebro, Struer, Lemvig) er 22.500 (2018). Bladets historie falder i to dele: Den første er fortællingen om et 110 år langt familieejerskab, den anden er historien om en hurtig serie af fusioner og frasalg. Bladet blev stiftet i 1881 af Venstre-politikeren Christen Berg som en del af De Bergske Blade, en avisgruppe på seks dagblade med fire i det nordvestjyske, et i Koldingområdet og et i Nordsjælland. Gruppen var ejet og ledet af Christen Bergs arvinger indtil 1991, hvor pengekassen var tom. Det udløste en kæde af ejerskifter. Første køber var den omstridte erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen, som gik i betalingsstandsning året efter. De fire Bergske Blade i området, Dagbladet, Ringkjøbing Amts Dagblad, Thisted Dagblad og Viborg Stifts Folkeblad, indgik derefter i Nordvestjysk Mediecenter A/S, som i 1994 blev købt af Det Berlingske Officin. I januar 2007 blev bladgruppen, der da omfattede Dagbladet Holstebro-Struer, Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Viborg Stifts Folkeblad, fusioneret med Århus Stiftstidende til Midtjyske Medier under Berlingskes daværende ejer, Mecom, som i januar 2016 solgte bladgruppen videre til Jysk Fynske Medier.

DR P4 Midt & Vest er en del af DR’s regionalradiosystem, som sender på P4, men også leverer indslag og programmer til DR’s øvrige radio- og tv-kanaler.

Ugeavisen Holstebro Onsdag udgives af Jysk Fynske Medier i et oplag på 40.813 (2017/18). Torsdags-Avisen udkommer – trods navnet – tirsdag-onsdag i bl.a. den tidligere Ulfborg-Vemb Kommune. Oplaget opgives som 6.600 (2018). Udgiveren er Gullanders Bogtrykkeri A/S i Tarm.

Radio Max har siden 2017 sendt fra Holstebro og Ringkøbing på FM-båndet og på nettet. Classic FM Vestjylland fra 2016 drives af Jysk Fynske Medier. Lyttertallene er hhv. 11.500 og ca. 30.500 (2018).

Videre læsning

Læs mere om kultur i Holstebro Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Medier