Flodmærkesten, detail
.
Flodmærkesten, set fra nordøst
.
Stormflodssten
.

Faktaboks

Kommune
Faaborg-Midtfyn
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
41158
Sted- og lokalitetsnummer
090402-19
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1870 e.Kr. - 1879 e.Kr.)

Original fredningstekst

Stormflodssten. Firkantet tilhugget, 30 x 17 cm ved grunden 26 x 16 cm i toppen og 70 cm høj med svagt afrundet top. På siden, som vender mod øst, er indhugget: Øverst: FLOD Herunder: Mrk. 13/12 72 Bemærk, at stenhuggeren har taget fejl af måneden – storm- floden var d. 13/11!!

Undersøgelseshistorie

2008
Diverse sagsbehandling - Det Kulturhistoriske CentralregisterStormflodssten. Stormflodsstenen står i vejsiden ud mod Hovedvejen. Stenen kan ses fra offentlig vej Den er 70 cm målt fra jordoverfladen , 26 cm bred og 17 cm dyb . Stenen er grå granit med indhuggede bogstaver: FLOD Mrk. 13/n 72 Bogstaverne er malet op med sort maling Stenen er afrundet foroven.
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys Museer
2016
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet er ikke tidligere beskrevet
2018
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links