Mindesten set fra NØ
.
Mindesten set fra SV
.

Faktaboks

Kommune
Vejle Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
3108117
Sted- og lokalitetsnummer
170907-143
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1847 e.Kr. - 1920 e.Kr.)

Original fredningstekst

Mindesten. 1,25 x 0,55 m i fladen og 2,5 m høj, med en helt fladt tilhugget forside som vender mod VSV. Nær toppen af stenen, en rundt bronzeplade, 50 cm i diameter, med et relief af kammerherrens ansigt i profil. I en bue herunder ses indhugget en sløjfe samt to grene med egeløv, og nederst følgende tekst: KAMMERHERRE CARL BECH 1847 – 1920

Undersøgelseshistorie

2010
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorAfventer data
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Sydvestjyske Museer

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links