Mindesten set fra syd
.
sten mod nord
.
Sten set mod øst
.

Faktaboks

Kommune
Svendborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
401812
Sted- og lokalitetsnummer
090510-126
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1800 e.Kr. - 1899 e.Kr.)

Original fredningstekst

Granitsten. En firesidet tilhugget granitsten, der måler ca. 30 x 30 cm ved jordoverfladen, og som er ca. 80 cm høj. Stenen har lige under toppen følgende indskrift: KB - HW - ABK - 1643. Stenen står i haven øst for Ny Klingstrupgårds fodermester- bolig. Ovennævnte sten må ikke beskadiges og ikke ændres eller flyttes uden fredningsnævnets og rigsantikvarens samtykke.

Undersøgelseshistorie

1983
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorStenen fundet placeret vest for den tidligere fodermesterbolig ved indkørsel. Iflg. lodsejeren har den dog stået der i mindst 35 år. Fredningsteksten angivelse (Ø for huset) må således bero på en fejlskrivning. Umiddelbart bag stenen en udendørslampe af træ (se opt. 6:31). Denne udgør næppe nogen krænkelse af fredningen. Mål: 0,7x0,3x0,3 m.
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterMindesmærke
2016
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet. Men lokalitetspunktet er flyttet, står i have

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links