Musik i Frederikssund Kommune

Inden for musikområdet har Frederikssund Kommune et rigt foreningsliv med flere amatørkor, ensembler og et amatørsymfoniorkester.

En del af musiklivet drives af frivillige fra foreninger, som kan leje sig ind i kommunens kulturhuse, bl.a. Elværket i Frederikssund og Rejsestalden i Jægerspris. Foreningen Musik Mellem Fjordene arrangerer intimkoncerter, bl.a. med singer-songwriters, og foreningen G-Strengen i Jægerspris præsenterer jævnligt irsk folkemusik på lokale beværtninger. Desuden afvikles koncerter på bibliotekerne og klassiske koncertrækker i kirkerne, på J.F. Willumsens Museum i Frederikssund og på Jægerspris Slot og Selsø. En af de årligt tilbagevendende begivenheder er jazzfestivalen Snake City Jazz Festival, der finder sted hver sommer i Slangerup. Her deltager både amatører fra det lokale musikliv, Musikskolen og professionelle. Ejegod Jazzklub præsenterer traditionel jazzmusik i Kingoskolens Teatersal i Slangerup.

Frederikssund Musikskole har et omfattende koncertprogram med såvel klassiske som rytmiske optrædener, kirkekoncerter og musikforestillinger.

Videre læsning

Læs mere om Kultur i Frederikssund Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans