Inden for musikområdet har Frederikssund Kommune et rigt foreningsliv med flere amatørkor, ensembler og et amatørsymfoniorkester.

En del af musiklivet drives af frivillige fra foreninger, som kan leje sig ind i kommunens kulturhuse, bl.a. Elværket i Frederikssund og Rejsestalden i Jægerspris. Foreningen Musik Mellem Fjordene arrangerer intimkoncerter, bl.a. med singer-songwriters, og foreningen G-Strengen i Jægerspris præsenterer jævnligt irsk folkemusik på lokale beværtninger. Desuden afvikles koncerter på bibliotekerne og klassiske koncertrækker i kirkerne, på J.F. Willumsens Museum i Frederikssund og på Jægerspris Slot og Selsø. En af de årligt tilbagevendende begivenheder er jazzfestivalen Snake City Jazz Festival, der finder sted hver sommer i Slangerup. Her deltager både amatører fra det lokale musikliv, Musikskolen og professionelle. Ejegod Jazzklub præsenterer traditionel jazzmusik i Kingoskolens Teatersal i Slangerup.

Frederikssund Musikskole har et omfattende koncertprogram med såvel klassiske som rytmiske optrædener, kirkekoncerter og musikforestillinger.

Videre læsning

Læs mere om Kultur i Frederikssund Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans