De studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium giver koncert i Musikkens Hus i april 2016.

.

Musikkens Hus i Aalborg er frem til 2018 vært for Orkester Norden, som er et sommersymfoniorkester, hvor op mod 80 unge konservatoriestuderende kan prøve at spille i et professionelt symfoniorkester.

.

I 2002 vandt det østrigske arkitektfirma Coop Himmelb(l)au den internationale arkitektkonkurrence om Musikkens Hus. Først i 2010 påbegyndtes opførelsen med Fonden Musikkens Hus i Nordjylland som bygherre, og den 20.000 m2 store bygning blev indviet i marts 2014.

Musikkens Hus er disponeret som en trelænget bygning, der omslutter den store koncertsal med plads til 1.298 tilhørere. I koncertsalen er indbygget et 12 × 12 m koncertorgel med 5.450 piber, bygget af orgelbyggerne Marcussen & Søn i Aabenraa.

Huset indeholder flere mindre koncertsale, faciliteter til Aalborg Symfoniorkester og Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg, samt Institut for Musik under Aalborg Universitet. Dertil kommer en foyer med offentlig adgang, som udgør et vigtigt element i områdets byliv.

Musikkens Hus åbner sig mod Limfjorden, pladsen og promenaden langs havnen. Ud mod Limfjorden er der en stor, overdækket lobby med et bølgende glas- og ståltag, der til den ene side strækker sig ud i en aluminiumsklædt restaurant. Fra lobbyen rejser sig en snoet betontrappe, der fører til tredje sal i den højloftede foyer. Over trappen svæver Jeppe Heins kunstværk, der er skabt til stedet: et stort, ellipseformet spejl, der med sin orange lyskant giver en farveaccent til det ellers ret farveløse rum.

Drømmen om et musikalsk samlingspunkt i Nordjylland tog sin begyndelse i 1986, da foreningen Musikhusets Venner begyndte at arbejde for opførelsen af et musikhus i Aalborg. Først i 2014 blev drømmen til virkelighed. Det østrigske arkitektfirma har ud over musikhuset også udarbejdet en masterplan for området omkring Musikkens Hus, der inkluderer en forplads og en havnetrappe ned til Limfjorden.

.

Videre læsning

Læs mere om Musik i Aalborg Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans

Eksterne links