Fortidsminde set fra øst
.

Faktaboks

Kommune
Kerteminde Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
34174
Sted- og lokalitetsnummer
080112-82
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, diameter ca. 12 m, højde ca. 1 m. Træbevokset i skov.

Undersøgelseshistorie

1973
Uspecificeret aktivitet - Fyns Stiftsmuseum
1973
Museal besigtigelse - Fyns StiftsmuseumGravhøj.
1973
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1982
Museal besigtigelse - Fredningsstyrelsens FortidsmindeforvaltningHøj, diameter ca. 12 m, højde ca. 1 m. Træbevokset i skov.
1982
Tinglysning - Fredningsstyrelsens Fortidsmindeforvaltning
1984
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøj i skov. tæt bevokset med unge løvtræer. Et skovspor går i retning Ø-V ind ove højens SØ højfod. Bevoksning: 1984: Græs og Løvtræer
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet er svært erkendeligt i lanskabet.Det er taet bevokset med brombaer
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet. Højen var vanskeligt at erkende, da den var overgroet med lav opvækst, bl.a. brændenælde, samt selvsåede ahorn og formodentlig også selvsåede bøgetræer fra helt unge til 50 år (?) gamle. Der var en stor stub fra et fældet træ.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links