Bredgade udgør hovedgaden i Tårs og gennemskærer byen på sin vej mod vest til Hjørring og øst til Sæby.
.
Det centrale Tårs, 2016. Byen voksede fra den gamle landsby centreret omkring det karakteristiske vejkryds, hvor også Tårs Kirke ligger. Jernbanen mellem Hjørring og Hørby løb i 40 år frem til 1953 vest om byens centrum med station på Postholdervej ved Tårs busterminal.
.

Tårs med 1.895 indbyggere har et areal på 150 ha og ligger midt i Vendsyssel, 11 km sydøst for Hjørring. Vest for byen findes et engdrag med den 5 ha store Boller Sø. Her ligger også herregården Boller.

Den ældste del af Tårs ligger omkring den lange, tårnløse kirke, hvor landevejen mellem Hjørring og Sæby krydser vejen fra Vrå til Sindal. I forbindelse med etableringen af stationen, der åbnede i 1913, og som indtil 1953 var en del af jernbanen mellem Hjørring og Hørby, blev der mod nordvest opført butiksbygninger, småhuse, industri og andre byfunktioner. På begge sider af hovedgaden opstod der senere parcel- og rækkehuskvarterer samt tre- til fireetagers boligområder. Mod nord ligger i dag et erhvervsområde.

Hjørring Kommune ønsker, at andelen af boliger i Tårs gradvis skal stige, og der er derfor udlagt arealer til nyt boligbyggeri i syd og vest. Tårs har ingen ringvej; til gengæld er der tilslutning til motorvejen, som løber 6 km vest for Tårs og forbinder Aalborg med Hirtshals.

Betydning af bynavnet Tårs

Navnet Tårs kendes fra 1264, hvor det skrives Thorse. I senere kilder findes former som Thoors og Thoorsæ (begge 1408) samt Thaars (*1424). Navnet er sammensat af gudenavnet Thor og substantivet , og det betyder »den til Thor viede sø«. Navnets udlydende er tidligt blevet svækket og derefter bortfaldet, som det er almindeligt i jysk i tostavelsesord, der ender på -e.

Mere om bynavne i kommunen

Videre læsning

Læs mere om Byer i Hjørring Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Byer