Musikteatergruppen Ragnarock optræder her ved plejecenteret Egelunden i forbindelse med gadeteaterugen i 2011. Forestillingen er præget af en kombination af musik, teater, dans og akrobatik, bl.a. med folk på stylter. Her overværer en gruppe børnehavebørn forestillingen.

.

Amatørteateret blomstrer året rundt i Fredensborg Kommune, bl.a. initieret af Margrethe 2., som ved Fredensborg Slots 250-års jubilæum i 1972 opfordrede lokale amatører til at opføre Johan Ludvig Heibergs Syvsoverdag (1840), som netop foregår på slottet. Ud af samarbejdet om forestillingen opstod Fredensborg Amatørscene, som siden blev delt op i andre teatergrupper som Madam Mangor, Mastodonterne, Fredensborg Slotshaves Sommerteater, Fredensborg børne-, dukke- og pensionistteater samt Flagellanterne. I dag eksisterer kun Madam Mangor, som spiller i Kulturhuset Fredensborg Gl. Bio, mens Mastodonterne i 2004 flyttede til Hillerød.

I 1975 blev musikteatergruppen Ragnarock oprettet som et performanceteater. I samarbejde med ungdomsorganisationen Ungfredensborg underviser Ragnarock også børn og unge i bl.a. nycirkus og capoeira, der kombinerer kampsport med leg, dans og akrobatik.

I Nivå spiller Nivå Amatør Teater revyer og morskabsteater i det lille forsamlingshus i Kalvehaven, som blev bygget i 1908 af ejeren til Nivågård, Johannes Hage, til brug for stedets teglværksarbejdere. Amatørteateret blev oprettet i 1963 og spillede de første år i Nivågårds havestue.

I slutningen af 1700-tallet var der også livlig dilettantvirksomhed i Fredensborg. Her fik man lov til at låne Marskalstuen på Fredensborg Slot, hvor dronning Juliane Marie i anledning af sin 50-års fødselsdag i 1778 havde fået C.F. Harsdorff til at opføre et lille mobilt teater.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Fredensborg Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film