I Høje-Taastrup Kommune vægter man frivillighed og traditioner højt, og mange borgere deltager aktivt i afholdelsen af en række årligt tilbagevendende begivenheder.

Foreningen Kul’Tour blev stiftet i 1998 og afholdt det første Kul’Touren i 1999, som siden er blevet afholdt hvert år i juni. Under festivalen er der både musik med kendte kunstnere og koncerter med lokale jazzbands, og man kan deltage i workshops og historiske byvandringer. Arrangementerne foregår på biblioteker, i kulturcentre og kirker over hele kommunen, bl.a. i Taastrup og Hedehusene.

Danmarks mindste børnefestival, Callisto Festivalen, afholdes hvert år og afvikles over én dag. Børn holder loppemarked, der er trylleri, musik og gøgl. Alt foregår på børnenes præmisser og med frivillig indsats af voksne.

Kommunen deltager også i den nyere tradition Vestegnens Kulturuge, hvor en række kommuner er gået sammen om en fælles festival. Den blev afholdt første gang i 2013 og finder sted i september i uge 37. Både frivillige, foreninger og kulturinstitutioner bidrager med lokale aktiviteter under et fælles tema, og der arrangeres aktiviteter på tværs af kommunerne.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Høje-Taastrup Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Dagliglivsfortællinger

Se alle artikler om Traditioner og fortællinger