Anette Harboe Flensburgs maleri Covered, Highlighted, Unanswered fra 2019 var en del af hendes store soloudstilling på Trapholt i 2020. Billederne opleves umiddelbart som realistiske, men det opstår gennem en omhyggelig konstruktion af virkeligheden, hvor Harboe Flensburg bygger modeller, som fotograferes og derefter males op på lærrederne, hvilket skaber et uvirkeligt skær.
.
Kunstmuseet Trapholt ligger med udsigt til Kolding Fjord. Den oprindelige funktionalistiske stråtækte bygning fra 1930'erne er bygget sammen med Boje Lundgaard og Bente Audes museum fra 1988. Parken, der var udformet af C.Th. Sørensen med prydhave og æbleplantage, rummer i dag en skulpturpark.
.

Trapholt Museum for moderne billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign kan føre sin historie tilbage til 1884, hvor Kolding Kunstforening blev oprettet. Med en voksende samling fik kunstforeningen fast tilholdssted på Koldinghus fra 1914, hvor den arrangerede udstillinger helt frem til 1981. I 1968 opnåede »Kunstmuseet på Koldinghus« statsanerkendelse, og planerne om etableringen af et kunstmuseum i egne bygninger tog form.

Trapholt var oprindelig bygget som sommerresidens for tandlægen G. Lind. Han havde midt i 1930’erne opkøbt store arealer i Strandhuse og her fået anlagt en have og æbleplantage, tegnet af C.Th. Sørensen, samt en stråtækt funkisvilla tegnet af den hollandske arkitekt A.P. Smits. I 1981 overdrog kunstforeningen samlingen til den nyoprettede selvejende institution Kunstmuseet Trapholt. Det nye museum med udsigt over Kolding Fjord og tilhørende skulpturpark blev indviet i 1988 i bygninger af Boje Lundgaard og Bente Aude og senere udvidet 1995‑96 i samarbejde med Lene Tranberg. I dag er Trapholt Danmarks eneste museum for både kunst, kunsthåndværk og design. I 2005 erhvervede museet Arne Jacobsens sommerhus, kaldet Kubeflex, der var opført som typehus i 1970, og opstillede det i parken.

Trapholts samling indeholder i dag hovedværker inden for dansk keramik, bl.a. af Thorvald Bindesbøll, Axel Salto, Bodil Manz, Ursula Munch- Petersen og Louise Hindsgavl. Designsamlingen bygger på dansk stoledesign og repræsenterer de største danske arkitekter og designere som Kaare Klint, Børge Mogensen, Arne Jacobsen, Hans J. Wegner, Finn Juhl, Grete Jalk, Nanna Ditzel og Cecilie Manz. Samlingen af billedkunst og grafik bygger på den abstrakte og figurative tradition og indeholder værker af danske kunstnere som Richard Mortensen, Per Kirkeby, Ejler Bille, Vilhelm Lundstrøm, Michael Kvium, Marco Evaristti, Mie Mørkeberg og Anette Harboe Flensburg.

Videre læsning

Læs mere om Billedkunst i Kolding Kommune

Se alle artikler om Billedkunst