U7/U8-børnene spiller i AB’s grønne og hvide klubdragt. AB står for Akademisk Boldklub, stiftet i 1889 ved en fusion mellem Polyteknisk Boldklub og Fredericia Studenternes Kricketklub. AB har vundet det danske mesterskab ni gange, men spiller i dag i 2. division. Klubben træner i Bagsværd, men har hjemmekampe på Gladsaxe Stadion, der også populært kaldes Stade de Lundberg, efter Knud Lundberg, der opnåede at blive dansk mester og landsholdsspiller ikke bare i fodbold, men også i håndbold og basketball.
.
Roere træner på Bagsværd Sø med Norske Hus i baggrunden. Bagsværd Sø er Danmarks nationalstadion for roning, kano- og kajaksport. Da det gamle stadion ikke lever op til nutidens krav, er der planer om at opføre et nyt, moderne stadion, der kan afvikle store, internationale stævner. Det nye rostadion, der er tegnet af AART Architects, kommer til at koste 100 mio. kr. og forventes færdigt i 2020.
.

Gladsaxe Kommune råder over Gladsaxe Stadion med tilknyttet skøjtehal og svømmebad, Bagsværd Stadion, Akademisk Boldklubs (AB) træningsbaner, Gyngemosehallen, Bagsværd Svømmehal og rostadionet i Bagsværd. Foruden spejderkorpsene DDS, KFUM-spejderne og De grønne pigespejdere har Gladsaxe en stor FDFkreds. To andre store foreninger er Gladsaxe Lokalhistoriske Forening og Gladsaxe Jazzklub, der begge har omkring 600 medlemmer.

Gladsaxe Lokalhistoriske Forening er blandt kommunens ældste foreninger. Den blev stiftet i 1941 under navnet Historisk-topografisk Selskab for Gladsaxe Kommune. Under Besættelsen steg interessen for lokalhistorie, og i Gladsaxe var udviklingen fra landsbysamfund til forstad i gang med mange tilflyttere, der ønskede at vide mere om området. Foreningen medvirker til at bevare og formidle kommunens historie ved foredrag, årbøger og engagement i sager om fx kommunens kilometersten og Genforeningsstenen.

Gladsaxe Bibliotekerne består af hovedbiblioteket i Buddinge med musikbibliotek, der rummer en af landets største cd-samlinger, samt filialer i Mørkhøj, Værebro og Høje Gladsaxe samt Bibliografen i Bagsværd, som er en sammensmeltning af Gladsaxe Bio og Bagsværd Bibliotek, der fusionerede i 2010. Gladsaxe Bibliotekerne arrangerer foredrag, udstillinger og teater.

Gladsaxe Kommune har i dag 16 venskabsbyer spredt ud over hele verden. Den første venskabsby var Solna, en forstad til Stockholm, som blev venskabsby i 1952. For at engagere flest mulige borgere i venskabsbysamarbejdet blev Gladsaxe Internationale Venskabsforening (GIV) stiftet i 1969. GIV arrangerer bl.a. rejser til venskabsbyerne, udflugter og foredrag. De Frivilliges Hus i Bagsværd er kommunens center for frivilligt socialt arbejde. Huset arrangerer hvert andet år en FrivilligBørs, hvor foreninger og kommunale institutioner kan mødes.

Omdrejningspunktet for Gyngemosehallen er gymnastik og de bløde bevægelsesformer, hvilket er tænkt ind i arkitekturen med springgrave, spejlvægge mv. Til Gyngemosehallen hører også en ungdoms- og fritidsklub.

.

Haveforeninger

Gladsaxe Kommune rummer ligesom mange af nabokommunerne adskillige haveforeninger. I kommunen findes således i dag 12 haveforeninger og fire pensionisthaver. Kolonihaveforbundet skrev den første kontrakt med Gladsaxe Kommune i 1947, hvor haveforeningerne Tornhøj, Skrænten, Fælles Eje og Samvirke blev udlagt på den tidligere Tornehøjgårds jorder. Haveforeningen 4. juli 1917 lå oprindelig inde ved Lersøparken, men flyttede til Egegårds jorder i 1949, som Gladsaxe Kommune havde købt kort forinden.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Gladsaxe Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige