Vesthimmerlands Musikhus ALFA danner rammen om en bred vifte af koncerter, teaterforestillinger, foredrag og comedy-shows.

Kulturskolen Vesthimmerland tilbyder undervisning i musik, drama og billedkunst til børn, unge og voksne. Kulturskolen arbejder målrettet med talentudvikling. I Aalestrup har Musik- og Teaterforeningen Membranen eksisteret siden 1985.

Aalestrup og Farsø har hvert år store nytårskoncerter med symfoniorkestre og solister. Musikcafeen på Hotel Farsø har siden 2001 arrangeret jazz-, folk- og rytmiske koncerter.

Jazzen har solidt fodfæste i Vesthimmerlands Kommune. Orla Sørensen, bedre kendt som »Fætter Orla«, tog i 1990’erne initiativ til Forårsjazz på Livø. Siden 2003 er der afholdt Kanal Jazz i Løgstør, ligesom også Løgstør Open Air (grundlagt 2005), en stor havefest med nutidsrock, finder sted i byen.

Den klassiske koncertpianist Anne Mette Stæhr øvede sine første skalaer i Aars.

Kirkerne i Vesthimmerland lægger traditionelt rum til klassiske koncerter, mens den brede folkelige musik trives ved forskellige spil-sammen-arrangementer. I den forbindelse er Samuel Frederiksen, som sommeren igennem spiller solen ned på sin trompet ved lystbådehavnen i Hvalpsund, en af drivkræfterne.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Vesthimmerlands Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans