Med kun godt en halv times kørsel fra Aalborg, Hobro, Skive og Viborg, der alle har fine teatre og en lang teatertradition, har der ikke rigtig været grobund for at etablere teatergrupper i Vesthimmerlands Kommune. Ud over hotelsale og forsamlingshuse er der ikke mange spillesteder, men ét skiller sig dog særligt ud: Vesthimmerlands Musikhus ALFA i Aars, der blev indviet i 2008. Samme år blev Cabaret ALFA etableret, som åbnede med sin første vinterrevy i 2009, og som siden har tiltrukket amatører fra hele Vesthimmerland til at optræde i den årlige revy. I 2014 kom Vesthimmerlands Teaterforening til med tilbud om turnéteater i musikhuset samt på andre scener i kommunen.

Ud over musikhuset har Aars også kulturhuset Aars Teater Bio, som blev totalrenoveret i 2004, og som lægger hus til en lang række kulturarrangementer, bl.a. uddelingen af Chaplin, Aars Kulturpris, som blev indstiftet, samme år biografen genåbnede.

I Aalestrup begyndte Musik- og Teaterforeningen Membranen i 1985 først som en musikforening, men fra 1989 har amatørteater også været en meget aktiv del af foreningen. Der blev spillet indendørs på Aalestrup Skole og udendørs i parken ved herregården Lille Restrup, indtil foreningen tog initiativ til at etablere Knaberscenen i Bio Aalestrup, der åbnede som både biograf og teater i 2001.

I 1991 blev 100-året for fundet af Gundestrupkarret fejret, og inspireret af Ebbe Kløvedal Reichs fortællinger på festdagen opstod ideen om et egnsspil i Rævemosen ved Aars. Første spil fandt sted i 1994 og er siden gentaget hvert andet år med amatører fra hele området og altid med et historisk emne fra egnen.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Vesthimmerlands Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film