Til højre ses den berømte travhest Tarok med Jørn Laursen i sulkyen på Charlottenlund Travbane i 1978. Tarok stillede op i 165 løb, hvoraf den vandt 111. 105 sejre var med Jørn Laursen som kusk.
.

På gården Hagenshøj nord for Skive åbnede Tarok Museet i 2014. Her kan man bl.a. opleve den legendariske travhests originale staldinventar. Museet rummer således Taroks boks med tand- og hovmærker samt genstande, fotos og filmoptagelser fra Taroks karriere og mange sejre.

Tarok – Dannebrog på fire ben

Travhesten Taroks (1972-81) bemærkelsesværdige karriere var med til at skabe interesse for travsporten i den danske befolkning. Den var avlet til Stald Kima og kørt af Jørn Laursen. Allerede i sit første løb i 1975 vandt Tarok med flere længder og indledte således en forrygende karriere, hvor den vandt 111 af de i alt 165 starter, den deltog i, bl.a. Dansk Trav Derby i 1976 og EM for femårige i 1977. I de følgende år vandt hesten stor folkelig popularitet. Den havde bl.a. sin egen fanklub og merchandise, og i 1979 blev den udnævnt til æresborger i Skive. Den karismatiske hingst nåede at avle 53 føl, før den i 1981 blev ramt af tarmsygdommen Baron Gruff-virus og døde.

I 2013 instruerede Anne-Grethe Bjarup Riis filmen Tarok – Grib drømmen mens du kan. Dele af filmen blev til i Stald Kimas oprindelige stald på gården Hagenshøj, lidt nord for Skive, og i 2014 åbnede Tarok Museet på stedet.

Videre læsning

Læs mere om Kulturhistoriske museer og kulturarv i Skive Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv