I sommeren 2016 opførte Fyrkatspillet stykket Harald, der havde fokus på den legendariske konge som person. Teaterstykket var skrevet og instrueret af Jørgen W. Larsen.
.

Bortset fra i Hobro er der ikke mange teatergrupper i Mariagerfjord Kommune. Til gengæld er der en lang række af meget aktive kulturhuse i Arden, Øster Hurup, Snæbum, Mariager, Hadsund og Hvilsom samt forsamlingshuse, museer og skoler. Ud over at tilbyde borgerne bl.a. musikaftener får de ofte besøg af turnerende teatre, arrangeret af Teaterkredsen Mariagerfjord, eller forestillinger produceret af kommunens egnsteater, Himmerlands Teater.

Hobro Theater blev indviet i 1902. Det blev tegnet af Jens Peter Jensen Wærum. Fra 1952 har Hobro Theater især fungeret som biograf.

Det første Fyrkatspil fandt sted i 1986 i et rekonstrueret langhus ved borganlægget Fyrkat. Siden er der hver sommer blevet spillet vikingespil på stedet med nyskreven dramatik og deltagelse af amatørskuespillere, som vinteren igennem modtager undervisning i Biecentret i Hobro. I november og december spiller Fyrkatspillet desuden juleforestilling i Hobro Theater.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Mariagerfjord Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film