Dette luftfoto fra 1937 giver et overblik over det omfattende projekteringsarbejde med at anlægge Kystvejen uden om Skovshoved og den nye Skovshoved Havn. I havnen blev der plads til lystsejlere, og i 1938 stiftedes Skovshoved Idrætsforenings roafdeling, der det følgende år fik et bådhus og omklædningsrum på havnen.
.

Klampenborg Vandkur-, Brønd- og Badeanstalt, Danmarks første kuranstalt, blev indviet i 1845. I 1863 anlagde man en sidebane af Nordbanen til Klampenborg for strandgæster. De såkaldte engelske rækkehuse med rum til køkken og tjenestefolk i de høje kældre blev opført 1901‑03 af et engelsk konsortium. Derudover lå der en række landsteder og villaer i området.

Fiskeri ved Skovshoved foregik fra åben strand, indtil man anlagde en havn i 1869, hvorefter villaer skød op bag fiskerlejet. Det blev et yndet feriested og udflugtsmål, og den gamle kro blev ombygget til hotel. Man ankom med dampskib, og fra 1904 kunne man benytte elektrisk sporvogn. Det stigende trafikpres på vejen gennem Skovshoved førte til, at Kystvejen blev anlagt i årene 1936‑38, og den nye Skovshoved Havn, der siden udviklede sig til en af landets store lystbådehavne, blev indviet i 1938. Planer om at sanere Skovshoved i 1940 og bygge en ny by, tegnet af Arne Jacobsen, blev aldrig gennemført.

Videre læsning

Læs mere om Klampenborg-Skovshoved

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Byhistorie