På Gentofte Brandmuseum, der åbnede i 1987 i den tidligere brandstation på Hellerupvej, kan man se brandmateriel fra 1700-tallet og frem til i dag, bl.a. håndsprøjter og den ældste danskbyggede automobilsprøjte fra 1919. Bevaret er også de gamle sprøjtehuse i hhv. Jægersborg fra ca. 1750 og ved Charlottenlund Slot fra 1882.

Ud over Brandmuseet finder man en række museumslignende institutioner i kommunen. Eksempelvis lægger Gentofte Hovedbibliotek rum til Lokalhistorisk Arkiv, og Vangede Bibliotek rummer Dan Turèll Samlingen med en permanent udstilling om Dan Turèll, der bl.a. viser manuskripter og forfatterens skrivemaskine.

Tuborgs Bryggerier A/S lå i Hellerup, indtil al produktion på stedet stoppede i 1996. Den 26 m høje Tuborgflaske, skabt til Den Nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling i 1888, kan dog stadig ses.

I 2013 åbnede det nyrestaurerede Garderhøj Fort for publikum. Fortet blev opført for private midler i årene 1886‑92 som et vigtigt led i hovedstadens befæstning, og det vidner om betydningen af kommunens beliggenhed ved Øresund nær indsejlingen til København. I kommunen ligger desuden oplevelsescentret Experimentarium.

I mangel af eget statsanerkendt kulturhistorisk museum varetager Kroppedal Museum i Høje-Taastrup Kommune de lovpligtige arkæologiske opgaver for Gentofte Kommune.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Gentofte Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv