Sjællandske Medier dækker Faxe Kommune med avisen DAGBLADET (Dagbladet Køge eller Ringsted) og Sjællandske (Næstved). Lokalredaktionen i Haslev leverer samme stof til begge avisudgaver, som er hhv. eftermiddags‑ og morgenavis.

Ugeavisen er Haslev-Faxe Posten med et læsertal på 20.000 (2020), som opstod i 1871 under navnet Faxe-Bugtens Adresse-Avis. Siden 1998 har ejeren været DAGBLADET, der indgår i Sjællandske Medier A/S. Samme koncern driver Radio SLR.

Antennelavet i Faxe

Faxe skrev sig ind i mediehistorien i 1986, da det lokale antennelav havde trodset statens daværende monopol på at nedtage og distribuere udenlandske tv-signaler. Alle, også faxeboerne, måtte dengang nøjes med fire kanaler i fællesantennelægget: den danske monopolkanal, den tilsvarende norske og de to svenske statsejede kanaler.

Men antennelavet havde i Faxe og fem andre byer lavet deres egen kreative løsning, så de også kunne se et par udenlandske tv-kanaler mere. Det fandt myndighederne – Post- og Telegrafvæsenet og Statens Teletjeneste – sig ikke i. Den 23. december 1986 mødte en række tjenestemænd op og klippede den ulovlige kabelforbindelse med en boltsaks.

Sagen vakte opsigt, for befolkningen forlangte fjernsyn. Allerede året efter begyndte myndighederne at løsne grebet, og antenneforeningerne forberedte sig på at kunne modtage og distribuere helt op til 12 kanaler.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Faxe Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier