Kommunens lokale dagblad, Nordvestnyt, er landets nyeste dagbladstitel. Dagbladet afløste d. 3. september 2011 Holbæk Amts Venstreblad og Kalundborg Folkeblad. Selskaberne bag de to mediehuse fusionerede i 1990, men bevarede dagbladenes redaktionelle selvstændighed og også deres forskellige politiske tilhørsforhold: Holbæk Amts Venstreblad fra 1905 var landskendt for sin vedtægtssikrede tilknytning til partiet Radikale Venstre, mens Kalundborg Folkeblad var borgerlig-liberalt. Både fusionen og den endelige sammenlægning var begrundet i simpel økonomisk nød. Nordvestnyt skulle give udgiveren, Medieselskabet Nordvestsjælland A/S, et økonomisk pusterum, men den nye avis blev ikke godt modtaget, og oplaget faldt umiddelbart med næsten en femtedel til 14.485.

Blot to år senere måtte koncernen Sjællandske Medier A/S med hovedsæde i Ringsted overtage. Den forsøgte at mildne kritikken ved at dele Nordvestnyt i to udgaver, så de to kommuner igen fik deres egen første sektion, mens anden sektion blev fælles. I 2020, hvor oplagstal ikke længere var offentlige, var Nordvestnyts ugentlige antal læsere, defineret som ugentlig nettodækning, 36.000.

Ugeavisen i Holbæk er By & Land Midtuge med undertitlen Jyderup Posten. Læsertallet er 22.000 (2020). I Tølløse udkommer ugeavisen Midtsjællands Folkeblad, der har et læsertal på 15.000 (2020).

Holbæk dækkes også af Sjællandske Mediers lokalradio, Radio SLR, af DR’s regionalradio i Næstved samt af de ikke-kommercielle lokalradioer Holbæk Radio og Den Kristne Radio. Regionalt dækkes der også fra TV2 ØST i Vordingborg. I årene 2007‑13 havde DR etableret en særlig regionalradio i Holbæk, P4 Nordvestsjælland, som dækkede Holbæk, Kalundborg og Odsherred Kommuner. 1990‑99 havde TV2 ØST en lokalredaktion i Holbæk.

Historisk havde byen Holbæk i perioden 1916‑58 et firebladssystem, hvor alle de store partier var repræsenteret med et dagblad: Ud over det radikale dagblad var det den konservative Holbæk Amts Avis 1848‑1958, Venstreavisen Holbæk Amtstidende fra 1916, som i 1963 fusionerede med Sjællands Tidende i Ringsted, samt den socialdemokratiske avis, Holbæk Amts Social-Demokrat 1911‑71.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Holbæk Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier