Aabybro i Jammerbugt Kommunes østligste del trak det længste strå i Nordjylland, da TV 2-regionerne skulle etableres 1988-90. Byen blev hjemsted for TV2 Nord, der skulle dække de 27 kommuner i det daværende Nordjyllands Amt; i dag de 11 kommuner i Region Nordjylland.

NORDJYSKE Stiftstidende dækker Jammerbugt fra hovedredaktionen i Aalborgs sydlige del. Mediekoncernen solgte sin ejendom i Fjerritslev i 2015, i den hensigt at avisens lokalredaktion skulle fortsætte i et lejemål, men det blev opgivet.

Borgerne i Jammerbugt finder i øvrigt lokalt stof i fire tirsdagsugeaviser fra NORDJYSKE Medier og en lokal radio. I Aabybro udkommer Aabybro Posten i ca. 10.000 eksemplarer. Den omdeles i den gamle Aabybro Kommune, i dele af Brovst og Pandrup samt – uden for Jammerbugt Kommune – i Vadum. Fjerritslev Ugeavis husstandsomdeles i ca. 7.500 eksemplarer i den tidligere Fjerritslev Kommune, i Brovst samt – uden for Jammerbugt Kommune – på Hannæs og i Aggersund. Pandrup Lokalavis, der tidligere hed Lokalavisen Sydvestvendsyssel, udkommer i ca. 7.200 eksemplarer og husstandsomdeles i Pandrup, Blokhus, Saltum, Ingstrup, Vester Hjermitslev, Ryå og dele af Birkelse. Hanbo Bladet omdeles i ca. 6.700 eksemplarer i den gamle Brovst Kommune samt i dele af Aabybro og Fjerritslev. Ugeaviserne findes også som e-aviser på nordjyske.dk/e-avis.

Blokhus Avis er en gratisavis, som siden 2006 ca. 16 gange årligt udkommer i op til 34.000 eksemplarer. Netmagasinet Apropos Jammerbugt, apropos.dk, er udkommet siden januar 2016 med historier og interviews med mennesker, der er bosiddende eller har tilknytning til Jammerbugt Kommune.

Historisk har egnen med de mange småbyer gennem tiderne haft flere lokale ugeaviser, som fx Vort Eget Blad, Upolitisk Ugeblad og Avertissementstidende for Øland, Halvrimmen og Arentsminde, som bogtrykker Svend Rasmussen udgav i perioden 1941-87. Fjerritslev Avis var i mange år det vigtigste medie i Han Herred. Den begyndte som en ugeavis i 1899, men var fra 1937 dagblad. Avisen blev købt af Aalborg Stiftstidendes Fond i 1998 og blev en del af Nordjyske Stiftstidende året efter.

DR P4 Nordjylland, der dækker hele regionen, har lokal konkurrence fra Radio Nord, som har været i luften døgnet rundt siden 2008 med populærmusik og lokale nyheder. Den drives af Han Herreds Lokalradioforening.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Jammerbugt Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Medier