På en lille platform tæt på trækronen har en af Odense Zoos to røde pandaer fået øje på fotografen. Inden for de seneste år har de to nysgerrige, men ellers tilbageholdende dyr været genstand for en vis dramatik. Røde pandaer klatrer nemlig meget, og i forbindelse med et kraftigt blæsevejr i januar 2019 blæste en af pandaerne simpelthen ud af haven. I januar 2020 var den gal igen, da en bambus væltede ind over hegnet, så en af pandaerne kunne klatre ud. Begge gange blev de hurtigt indfanget og bragt uskadte tilbage til deres anlæg.
.

Odense Zoo åbnede i 1930 på et areal mellem Sdr. Boulevard og Odense Å som den privatejede Odense Dyrehave, tre år senere omdøbt til Odense Zoo. I 1946 erhvervede parken et areal på den anden side af åen og åbnede her i 1949 et børnecirkus og Fyns Tivoli. Grundlæggerens datter overdrog i 1980 dyrehaven til Odense Kommune, og Odense Zoo blev en selvejende institution, fra 1983 med statsanerkendelse. Den fik sin nuværende udstrækning på ca. 9 ha 1994‑95, da det lukkede tivolis grund og en tilstødende eng blev lagt til parken. Tre gangbroer over Odense Å forbinder havens to dele.

Haven er udlagt som en zoologisk rejse gennem verdens kontinenter, som understøttes af scenograferede bygningsmiljøer fra dyrenes levesteder. På engen er anlagt et udstrakt afrikansk flod- og savanneområde med giraffer, zebraer og sabelantiloper, mens flamingoer, pelikaner og andre store fugle kan gå på vingerne i en stor, åben voliere. I Oceanium er indrettet en tropisk regnskov med dyr fra Sydamerika. I 2019 åbnede Bøgetoppen, en rundgang i 12 m’s højde, hvor livet i toppen af en dansk bøgeskov kan studeres. Odense Zoo er Fyns mest populære turistattraktion målt i antal besøgende.

Videre læsning

Læs mere om erhverv og arbejdsmarked i Odense Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked