Sundby Kirkes interiør. Det enkle og harmoniske kirkerum er dækket af krydsende tøndehvælv, hvis kapper siden 2001 har været beklædt med lysbuer udarbejdet efter forlæg af kirkeværge og arkitekt Svend-Erik Fangel Pedersen.
.

Religion og trossamfund i Amager Øst, 57,9 % af beboerne i bydelen Amager Øst er medlem af folkekirken, mod 53,3 % i Københavns Kommune som helhed, og fordeler sig i sognene Simon Peter, Filip, Sundkirken, Allehelgen og til dels Sundby, Nathanael og Vor Frelser.

Simon Peters Kirke har haft stor betydning for kredsen omkring tidsskriftet Tidehverv. Medstifter af tidsskriftet og præst ved kirken Tage Schack blev skudt af den tyske besættelsesmagt d. 10. april 1945. Hans efterfølger Vilhelm Krarup var redaktør af tidsskriftet 1974‑84.

Luthersk Missionsforenings missionshus på Kirkegårdsvej fra 1915 lagde indtil 2014 hus til en Luthersk Missions-kreds på Amager. Derefter blev kredsen ændret til frimenigheden LM-kirken Amager under Luthersk Mission. Friskolen Filipskolen på Amager Strandvej, som blev etableret i 1973, er også knyttet til Luthersk Mission.

Mormonkirken (Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige) på Kretavej blev opført i 1954.

Den Kristne Forsamling på Birmavej blev anerkendt som trossamfund i Danmark i 1996.

Siden ca. år 2000 har en menighed af Jesus Is Lord Church (stiftet på Filippinerne i 1978) holdt gudstjenester i Allehelgens Kirke. De besøges bl.a. af filippinske au pairer. Scientology har etableret to friskoler på Engvej fra hhv. 1985 og 2003. Ligeledes på Engvej findes Jehovas Vidners rigssal fra 2004.

Bydelen har to pakistanske sunnimuslimske moskéer fra den spirituelle barelvi-retning; Islamisk Kultur Center Amager på Kretavej blev anerkendt som trossamfund i 2001, og Minhaj ul Quran International Denmark Amager (tidligere Minhaj Youth Center) har ligget i en gammel lagerbygning på Øresundsvej siden 2007.

Videre læsning

Læs mere om religion og trossamfund i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Religion og trossamfund