Frivillige passer Amagermuseets nyttehave, hvor børnene kan være med til at høste i juli måned. I nyttehaven dyrkes grøntsager som dem, hollænderbønderne solgte på markedet i København. Ud over en nyttehave råder museet over en urtehave og blomsterbede med historiske sorter.
.

Amagermuseet er et tidligere selvstændigt museum i Store Magleby, der siden 2008 har haft status af afdeling under den selvejende institution Museum Amager.

Museets historie går tilbage til stiftelsen af Amager Museumsforening i 1901. Foreningen havde til formål at belyse de særlige forhold på Amager. Museumsforeningen erhvervede en af de såkaldte hollændergårde på Hovedgaden i Store Magleby, og i 1915 købte foreningen gårdejer Dirch Jansens private historiske samling. I 1922 åbnede Amagermuseet, i 1953 blev det statsanerkendt, og i 1973 erhvervede museet Nordgård.

På Amagermuseet kan man se udstillinger om den hollandske indvandring til Amager i 1500-tallet og eksempler på, hvordan den hollandske kultur har ytret sig.

Amagermuseet har desuden en større malerisamling, især mange af Julius Exners værker.

Videre læsning

Læs mere om Kulturhistoriske museer og kulturarv i Dragør Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv