Lolland-Falsters Folketidende er i 2021 en af de ganske få helt uafhængige lokale bladtitler i landet. Hvor de fleste andre dagblade og mediehuse enten er lukket eller er fusioneret til større enheder, er Lolland-Falsters Folketidende med hovedredaktion i Nykøbing F i Guldborgsund Kommune stadig sin egen. Det har den været siden 1873, hvor digteren Sophus Claussens far, Rasmus Claussen, tog initiativ til områdets første Venstreavis. Sophus Claussen overtog udgiverrollen i perioden 1905‑31, og familien bevarede ejerskabet frem til 1975. Her fik en livstruende økonomisk krise medarbejderne til at skyde så mange penge i en rekonstruktion, at de – med hjælp fra lovgivningen om medarbejderrepræsentanter – siden har haft flertal i bestyrelsen. Formanden skal dog være ekstern. Læsertallet er 47.000 (2020).

Mediehuset i Nykøbing udgiver også Ugeavisen Guldborgsund, Saxkjøbing Avis og Ugeavisen Lolland, som i februar 2020 blev skabt ved en fusion mellem Lollands-Posten i Maribo og Ekstra Posten i Nakskov. Den nye ugeavis dækker hele kommunen – fra Maribo til Nakskov. Lolland-Falsters Folketidende er 100 % ejer af Radio SydhavsØerne, der er den mest aflyttede kommercielle radio på Lolland-Falster.

Historisk har Lolland haft yderligere tre markante dagblade. Det første var den konservative Lolland-Falsters Stifts-Tidende fra 1806. Titlen var – med et par bump – en forløber for førnævnte ugeavis Lollands-Posten, der opstod i 1960. Lollands Tidende i Nakskov var øens Venstreavis i næsten 104 år fra 1868 til 1972, og Vestlollands Avis levede 1887-1960. Den socialdemokratiske Lolland-Falsters Social-Demokrat fra 1901 (fra 1950 under navnet Ny Dag) havde i 1972 udkonkurreret den røde bys andre aviser. Imidlertid kom der ny konkurrence fra Nykøbingavisen Folketidende, samtidig med at konjunkturerne svækkedes. Ejeren, A-Pressen, lukkede Ny Dag med en dags varsel d. 25. oktober 1994.

Lolland Kommune dækkes regionalt af DR Sjælland i Næstved og af TV2 ØST i Vordingborg.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Lolland Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier