TV2 Øst åbnede d. 1. januar 1991 som den sidste af de otte regionale tv-stationer. Profilen var det første år præget af udenlandske serier og fiktion, og først efter et direktørskifte i 1992 begyndte stationen som de øvrige TV 2-regioner at prioritere nyheder og regionalt indhold. TV2 Øst sender nyhedsudsendelser på TV 2’s hovedkanal og har siden 2012 desuden rådet over en 24-timers tv-kanal, som fra 2019 af økonomiske grunde er nedprioriteret, så der kun bringes genudsendelser af egenproduktioner og programmer fra de øvrige regioner.

TV2 Øst dækker 12 af de 17 kommuner i Region Sjælland: Odsherred, Holbæk, Kalundborg, Sorø, Slagelse, Ringsted, Stevns, Faxe, Næstved, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland. De sidste fem – Roskilde, Lejre, Greve, Solrød og Køge – dækkes af historiske årsager af TV 2 Lorry. TV2 Øst leverer også nyheder til TV 2 NYHEDERNE.

TV2 Øst har siden begyndelsen i 1991 holdt til i det mediehus, der var blevet bygget til formålet på Kildemarksvej i udkanten af Vordingborg. I mange år rummede mediehuset tillige et godt spisested. Babette lejede sig fra 1991 ind i bygningen og var i de følgende 30 år berømmet som en af landsdelens allerbedste restauranter. Fra 1994 til 2019 lå Babette i en tilbygning til mediehuset.
.

Videre læsning

Læs mere om Medier i Vordingborg Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier