Det er i Sjællandske, man finder de lokale nyheder, hvis man søger blandt dagbladene. Avisen opstod i 1866 som Næstved Tidende, der var titlen helt frem til 2005. Næstved Tidende var fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til omkring 1970 Sjællands største provinsavis. I perioder udgav den også lokalbladene Præstø Avis, Østsjællands Tidende, Møns Tidende og Vordingborg Dagblad. I 1986 var økonomien efter nogle vanskelige år igen så stærk, at man kunne overtage den skrantende Sjællands Tidende i Slagelse. Imidlertid tvang store investeringer i trykkeriet det lokale dagblad til at samarbejde med andre bladhuse. I første omgang med Det Berlingske Hus, der i 1995 finansierede en ny trykpresse mod til gengæld at få Berlingske Tidende leveret til Næstved Tidendes abonnenter, hvilket den københavnske bladledelse mente, at abonnenterne ville opleve som en gevinst. Sådan gik det nu ikke. Flere tusinde opsagde avisen, også fordi prisen gradvis steg, og aftalen endte med at koste Det Berlingske Hus adskillige millioner kroner om året, indtil den blev opsagt i 2006. Året før havde Næstved Tidende lavet en dristig øvelse: Avisen blev morgenavis, skiftede til tabloidformat, fik nyt navn – Sjællandske – og en ny geografisk opdeling. Det blev heller ikke en succes.

Efter Berlingskes retræte fra Sjælland og den store omlægning måtte bladhuset i Næstved finde nye veje. Efter flere års forhandlinger fusioneredes Sjællandske Dagblade A/S i 2008 ind i Udgiverselskabet Dagbladet, der styres fra hovedkvarteret i Ringsted. Selskabet skiftede samtidig navn til Sjællandske Medier A/S.

Sjællandske Næstved, Vordingborg og Slagelse har samlet 47.000 ugentlige læsere, defineret som ugentlig nettodækning (2020). Ugeavisen Næstved, som også udgives af Sjællandske Medier, har 29.000 læsere (2020).

De små konkurrenter i Næstved Tidendes gode år var Sydsjællands Social Demokrat (1899‑1971) og Sydsjællands Venstreblad (1906‑58).

Sjællands DR-distrikt, DR Sjælland, har hjemsted på Vadestedet 1 i Næstved. I mange år var stationen kendt som Regionalen. Siden 1960 har dækningsområdet været de tidligere Storstrøms og Vestsjællands Amter, som siden 2007 har heddet Region Sjælland undtaget de fem kommuner i regionen, som indtil da hørte under Roskilde Amt: Roskilde, Lejre, Greve, Solrød og Køge. DR Sjælland producerer ikke blot daglige regionale radioudsendelser, men også radio, tv og internetindhold til DR’s radio- og tvkanaler samt til dr.dk.

Også TV2 Øst i Vordingborg dækker Næstved regionalt.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Næstved Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier