De hvide og blå farver vises frem på tilskuerpladserne til UEFA Europa Leaguekampen i 2019 mellem F.C. København og Malmö FF i Parken, som Danmarks eneste københavnerklub i ligaen tabte 0‑1. Den officielle fanklub, F.C. København Fan Club fra 1991, talte i 2006 over 20.000 medlemmer. Siden er tallet faldet til under 10.000, men der findes fortsat et hav af fraktioner og undergrupper.

.

Østerbro har sammenlignet med kommunens andre bydele forholdsvis mange idrætsfaciliteter pr. indbygger. Her er fx det højeste antal af fitnesscentre, tennisbaner og atletikanlæg.

Bydelen har flere fodboldbaner, den ældste på Østerbro Stadion, der bl.a. bruges af Boldklubben af 1893 (B.93) og Boldklubben Skjold (1915). Østerbro Stadion benyttes også af fx KIF København, Danmarks ældste atletikklub fra 1892, og Sparta (1898), som bl.a. arrangerer Copenhagen Marathon.

Svanemøllehallen har forskellige aktiviteter, fx håndbold, squash og kickboxing ved klubben Zen-To (1978). Ved Svanemøllehavnen er mange af byens blå foreninger, fx Danske Studenters Roklub af 1917, Roklubben Kvik af 1866 og Sejlklubben Frem. I området Nordhavn er der endnu ikke de store idrætsfaciliteter, men en del foreninger, der orienterer sig imod vandet, fx Kajakklubben Nordhavn 2150 af 2016 og Nordhavn Vinterbadeklub.

Skøjteklub København har midlertidigt hjemme i en teltboble, indtil der kommer en permanent skøjtehal i 2021.

Den sociale frivillighed i bydelen trives især i ældreforeningen Nabo Østerbro oprettet i 1997. Foreningen arrangerer en række sociale aktiviteter og driver to caféer for ældre. Egmontgården i Svendborggade er bygget i 1954 af Mødrehjælpen til at huse enlige mødre og blev med støtte fra Egmontfonden i ca. 1960 udvidet med en ny fløj. Fountain House i Teglværksgade åbnedes i 1986 af en gruppe tidligere psykiatriske patienter, der ønskede at støtte andre i lignende situation.

Krudttønden, der blev etableret i 1990, er et hus, hvor især vækstlagsgrupper inden for musik og teater har mulighed for at optræde. Her er også andre aktiviteter, og Krudttønden lagde fx lokaler til det debatarrangement i 2015, som blev genstand for et terrorangreb.

I en gammel villa på Krausesvej har der desuden siden 2017 været et kreativt hus for unge, Villa Kultur, der både fungerer som arbejdsfællesskab og som venue for kulturarrangementer.

Det stort anlagte Kulturcenter Kildevæld forventes åbnet i 2021.

Videre læsning

Læs mere om Foreninger og frivillige i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige