Kirkens Korshær i Bispebjerg har til huse på Drejervej og rummer tilbud til socialt udsatte, bl.a. børn, familier og netværksgrupper for kvinder. På stedet ligger også varmestuen Hotel Jens. Brugerne kommer hovedsagelig fra bydelene Bispebjerg og Nørrebro.
.

I forhold til kommunens andre bydele ligger Bispebjerg gennemsnitligt, når det kommer til idrætsfaciliteter pr. indbygger. Bispebjerg har forholdsvis mange små idrætshaller, tennisbaner og kommercielle fitnesscentre, til gengæld har bydelen kun en enkelt svømmehal, Emdrup Bad, og tre større idrætshaller, hvoraf den nyeste er Lundehushallen fra 2017 på Lundehusskolen.

I haller og baner på Ryparkens Idrætsanlæg (1935) træner bl.a. Tennisklubben Ryvang (1936), Copenhagen Beachvolley (2007) og Fægteklubben Trekanten (1929). Emdrupparkens Idrætsanlæg kaldes også KFUM-parken, og her har KFUM’s foreninger hjemme.

BispebjergSpejderne bruger spejderhytten i Emdrup, når de ikke mødes ved naturværkstedet Streyf i Utterslev Mose. I mosen er der grønne fællesskaber som græsningslavet og naturplejelavet. I Bispebjerg Kirkegårds tidligere krematorium ligger Dansekapellet med fx danseforeningerne Dans i Nordvest (1999) og Global Kidz (2009). Kampsportens Hus, et 3.000 m2 stort kampsportshus, skal opføres på hjørnet Lygten/Frederikssundsvej og forventes klart i 2021.

Mange sociale indsatser i bydelen er målrettet indvandrere og flygtninge; fx Lersøgrøftens Integrationsbyhaver (2012) med 150 byhaver og FAKTI, foreningen for kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund. Det fondsstøttede Trampolinhuset har siden 2010 hjulpet asylansøgere. Særligt i Nordvest er der flere sociale instanser. Morgencafé for Hjemløse blev stiftet i 1989 på Blågårds Plads og flyttede i 2009 til Bispebjerg. Kirkens Korshær har varmestue på Drejervej (1942), herberg på Hillerødgade og rådgivningscenteret Kompasset på Kæmnervej, der er for hjemløse migranter uden registrering i Danmark (2013).

Videre læsning

Læs mere om Foreninger og frivillige i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige