De små hjul snurrer, når børnene skubber fra og laver tricks på Fælledparkens Løbehjulsbane, mens forældrene kigger på og nyder den lune forårssol. Løbehjulsbanen blev anlagt 2012‑13 som et supplement til den store skatepark ved Nørre Allé.
.
Et let skydække formår ikke at bremse solskinnet nævneværdigt på en lun junidag, hvor badegæsterne flokkes om havnebadet på Islands Brygge. Det velbesøgte havnebad, som åbnede i 2002, har plads til 600 badegæster og omfatter bl.a. et 75 m langt motionsbassin, et børnebassin og udspringsplatforme i hhv. 1, 3 og 5 m’s højde. Havnebadet holder åbent mellem d. 1. juni og d. 31. august, og der er gratis adgang.
.
På Amager Østs tidligere havneindustriområder ud mod Amagerværket og med Prøvestenshavnens siloer i baggrunden forsøger surferne at holde balancen, mens de trækkes over hoppene på vandski ellerwake board. Brødrene Bloch etablerede sammen med deres far og onkel det københavnske surferfristed Copenhagen Cable Park i 2007 med inspiration fra lignende kabelparker i Berlin.
.

I Københavns Kommune er der rige muligheder for friluftsliv. På toppen af Amager Bakke (CopenHill), Københavns forbrændingsanlæg på Amager, åbnede i 2019 en tør skibakke med tre pister, så man kan løbe på ski hele året. Dertil kommer flere løbestier samt en 85 m høj klatrevæg, som supplerer de mange mindre inden- og udendørs klatrevægge, der findes i byen.

Inden for de seneste årtier har den nok mest markante ændring i københavnernes tilgang til friluftslivet været mulighederne for at bade i Københavns Havn. I 2001 var havnens vandkvalitet så høj, at man kunne give tilladelse til badning, og i 2002 åbnede det første midlertidige havnebad på Islands Brygge. Havnebadet blev snart efterfulgt af nye havnebade ved Fisketorvet og Sluseholmen samt badezoner ved bl.a. Refshaleøen og Nordhavnen.

Den forbedrede vandkvalitet har også betydet, at lystfiskeri er blevet mere og mere udbredt, og med gyldigt fisketegn må man i dag fiske med stang langs 37 km kajkanter i Københavns Havn samt på udvalgte steder og perioder i Damhus Sø, Emdrup Sø, Utterslev Mose og Vestvolden. På bunden af Københavns Havn er der dog stadig rester af tidligere forurening, og pga. et forhøjet indhold af tungmetaller frarådes det at spise skrubbe, ål og sild. Også kajakroning og SUP (Stand Up Paddle) er blevet meget populært i Københavns Havn, og i dag kan kajak- og roklubberne bryste sig af mere end 6.000 medlemmer. Dertil kommer de mange uorganiserede kajakroere.

Blandt Københavns talrige vandre- og cykelruter kan motionister og cyklister fx benytte De Grønne Cykelruter og den afmærkede motionsrute Byens Grønne Puls, der begge går gennem mange af de københavnske parker og grønne områder. De to ruter vil med tiden få selskab af i alt 24 grønne cykelruter på tilsammen ca. 115 km. Børn og barnlige sjæle kan lege på mange af kommunens naturlegepladser, hvoraf den største ligger i Valbyparken. Her finder man også en frisbeebane samt en surfklub nede ved vandet. Fælledparken huser til gengæld Nordeuropas største skatepark, mens Ørestad har verdens største parkourbane.

Naturvejledningen for de københavnske skoler og dagtilbud foregår bl.a. på Københavns Naturskole på Kalvebod Fælled, der årligt benyttes af ca. 25.000 elever. Daginstitutioner og indskolingsklasser kan også besøge Miljø- og Naturværksted Træstubben, som har til huse i en nedlagt toiletbygning i Saxoparken.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Københavns Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv

P-hus Lüders i Nordhavn åbnede i 2016. Øverst oppe finder man i 24 m’s højde Konditaget Lüders, et offentligt tilgængeligt område på 2.400 m2. Her er faciliteter til træning og leg – og masser af udsigt.

.