Optagelse til julekalenderen Tinka og Kongespillet, vist på TV 2 i 2019; titelrollen blev spillet af Josephine Højbjerg. FilmFyn støttede produktionen, som Cosmo Film stod bag, med ca. 3,4 mio. kr. Julekalenderen blev delvis optaget på Fyn, bl.a. i Svanninge Bakker; indendørsoptagelserne blev henlagt til studier på herregården Boltinggård. Produktionen var således i overensstemmelse med FilmFyns strategi for også at promovere Fyn.
.

I Faaborg-Midtfyn Kommune har man fastlagt en kulturpolitik, som satser på at gøre området – og på sigt hele Fyn – til et mekka for film, og i 2003 blev FilmFyn etableret. Kommunens øvrige kultursatsning favner i mindre grad teater, og der er således ikke noget professionelt teater i kommunen. I 2015 overtog kommunen imidlertid den gamle polymerfabrik i Årslev og indrettede den til et ambitiøst kulturcenter, Polymeren. Her er der rum til mere alternative kunstformer som fx Tine Louise Kortermands guldmalede traktor med diamantlignende sten, som med udgangspunkt i Polymeren 2019‑20 kørte rundt på Fyn i et helt år med et performanceprojekt. Blandt Polymerens faste samarbejdspartnere er BaggårdTeatret og koreografen Sofie Christiansen, begge fra Svendborg. Korinth Kulturhus er hjemsted for Teatret i Midten, som indkøber forestillinger til opførelse i den tidligere biograf, der i 2009 blev ombygget til en multifunktionel sal med plads til ca. 90 tilskuere.

Amatørteateret trives også, især centreret om Midtfyns Amatør Scene (MAS), der opstod i 1965 som en udløber af Ryslinge Sangforening. I 1976 blev det selvstændigt og har siden spillet i Ryslinge Forsamlingshus eller på en skole i Ringe. Samarbejdsforestillinger er det også blevet til med bl.a. Foderstofrevyen og Ringe Teatergruppe i Ringe Kulturhus, Foderstoffen.

Filmfyn

FilmFyn er en regional filmfond, som blev grundlagt i 2003 og i dag ejes af ni fynske kommuner: Assens, Faaborg- Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Nordfyn, Nyborg, Odense, Svendborg og Ærø. FilmFyn støtter og investerer i spillefilm, tv-fiktion og kort- og dokumentarfilm med et mål om at skabe vækst, udvikling og oplevelser, der bidrager til filmkulturen på Fyn og i Danmark. Foruden støtte og investering i produktioner er FilmFyn engageret i flere uddannelsestiltag, bl.a. mobilfilmkonkurrencen EDIT24, den alternative filmuddannelse 18Frames og den fortsatte udvikling af uddannelsen i manuskriptudvikling på Syddansk Universitet.

I et tæt samarbejde med lokale filmaktører arbejder FilmFyn på at skabe omsætning og store oplevelser, som kan løfte den kulturelle identitet på Fyn; heriblandt den Oscarkvalificerende kortfilmfestival OFF – Odense International Film Festival og filmfestivalen i Svendborg, SVEND – Hele Danmarks filmpris, hvor FilmFyn bl.a. står bag en række filmfaglige arrangementer.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film