En af de faste traditioner på Østerbro er det store sankthansbål i Kildevældsparken med aktiviteter for børnene og musikalsk underholdning. Bag arrangementet står DUI-LEG og VIRKE.
.

I 1600- og 1700-tallet var det en sankthanstradition at besøge den helbredende Vartov Kilde på Strandvejen. Den 4. og 5. maj markeres Befrielsen i Mindelunden i Ryvangen. Kildevældsparkens bemandede legeplads har siden 2011 afholdt Kildevældsfestival, og vinteren byder på lanternevandring og julehygge. Østerbro Lokaludvalg har inviteret til fastelavnsfest i Fælledparken siden 2017 og en Østerbroweekend i juni med boder om det lokale foreningsliv siden 2011.

Sommeren har siden 2015 budt på loppemarkeder på Willemoesgade, Tåsinge Plads og Melchiors Plads, hvor der også er Copenhagen Jazz Festival i juli. Østerbro Handelsforening stiftede i 2014 en ny tradition med juletræ på Trianglen, og fra 2015 kom Nordhavn med i Kulturhavnsfestival i august. I Østerbros boligkvarterer er halloween d. 31. oktober blevet en aften i uhyggens tegn. Siden 2014 har iværksættergruppen ØsterGRO afholdt julemarked på taget i Æbeløgade.

Videre læsning

Læs mere om traditioner og fortællinger i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Traditioner og fortællinger