Lysvandring med danse- og teateropførelser på Assistens Kirkegård i forbindelse med Husk Mig! De Dødes Dag Festival, som afholdes d. 1.-2. november. Festivalen er arrangeret af den latinamerikanske kulturorganisation CkulturA og begyndte i 2011 i kulturhuset Union på Nørre Allé.
.
Ishtar – De etniske rødstrømper er en socialøkonomisk virksomhed på Nørrebro, der tilbereder mellemøstlig mad til bl.a. catering.
.

Nørrebro har mange og forskelligartede traditioner, der bl.a. knytter sig til det aktivistiske miljø i bydelen og til den mangfoldige befolkningssammensætning.

En af de mere spektakulære traditioner, der har eksisteret siden 1965, er motorcykeloptoget fra Nørrebrogade til Dyrehavsbakken i forbindelse med Bakkens åbning og lukning. Opsigtsvækkende var også bz’ernes flugt fra det besatte hus Allotria i 1983 gennem en tunnel under Korsgade, som Ungdomshuset lige siden har markeret årsdagen for. Rydningen af Jagtvej 69 er ligeledes blevet markeret siden 2008. Dette år blev gruppen »Vi tager gaderne tilbage« også dannet for at erstatte gadevold og slagsmål med blomster, kaffe og kage.

Til arbejdernes internationale demonstrationsdag, 1. maj, afgår en flagmarch fra Arbejdermuseet i Indre By over Nørrebro mod FælledparkenØsterbro. Flagmarchen, som først blev tilladt i år 1900, ti år efter den første 1. maj, har dog gået ad forskellige ruter fra år til år. Der er i det hele taget tradition for optog igennem Nørrebrogade. Her kan nævnes Street Parade, hvor Rådmandsgades Skole siden 2002 har fejret sidste skoledag, og det muslimske ashura-optog (martyrernes dag), der har været afholdt siden år 2000.

Bydelen lægger rum til en lang række festivaler som Firkantens Festival fra 2010 med bl.a. Nørrebroløbet, kulturfestivalen 48TIMER Festival fra 2012 og børnemusikfestivalen 2200 Børn & Musik fra 2013.

Nørrebro er kendt for grønne initiativer, bl.a. har der siden ca. 2015 været afholdt Byhavefestival på Nørrebro, og året efter blev Bilfri Søndag på Nørrebrogade lanceret, hvor alle kan tegne kridtmalerier på den lukkede gade. Nørrebro er også et mekka for loppemarkeder og folkekøkkener, bl.a. er der siden 2015 blevet inviteret til EID Middag på Blågårds Plads.

Videre læsning

Læs mere om traditioner og fortællinger i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Traditioner og fortællinger